La Facultat d'Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, l'Acadèmia de Poda d’INNOVI i l'empresa italiana Simonit&Sirch – Vine Master Pruners, referent en formació en poda a nivell internacional, s'han unit per iniciar a partir del 20 d’octubre la segona edició del Curs Superior en Poda de Respecte: protecció i longevitat. A la primera edició hi varen participar 18 alumnes de tot l’estat, que van valorar de manera molt positiva tan els continguts del curs com l’intercanvi d’experiències que visqueren.
Aquest és un curs teòric-pràctic, en modalitat semipresencial, de 130 hores. La part teòrica serà en format híbrid presencial-online i s'impartiran aspectes del cicle biològic de la vinya: anatomia, fisiologia, patologies, entre d'altres continguts. La part pràctica consistirà en la poda de vinyes en diverses localitzacions per conèixer les diferències entre varietats i formes de conducció (vas, cordó, eix vertical, palmeta, Guyot simple i doble ...) pròpies de destacades Denominacions d'Origen, com Penedès, Ribera del Duero i Rioja, el que permetrà als participants aplicar el tipus de poda més adequats a les fases i tipologies de formació més característiques.
Aquestes pràctiques es realitzaran en caps de setmana, a les vinyes de prestigiosos cellers com Gramona, Recaredo, Marqués de Riscal o Pago de Carraovejas.
El quadre docent del curs està compost per els següents docents i/o investigadors: Francesca Fort (Universitat Rovira i Virgili) (Catalunya), Alberto González (Bodegas Timanfaya S.L.) (Canarias), David Gramaje (Intituto de Ciencias de la Vid y el Vino (CSIC) (La Rioja), Roc Gramona (Gramona S.A.) (Catalunya), Fernando Martínez de Toda (Universidad de La Rioja), Diego Olmo (Laboratori Oficial de Sanitat Vegetal de les Illes Balears (LOSVIB), Antonio Olmos (Instituto Valenciano de Investigaciones Agrarias (IVIA), Juan Emilio Palomares (Instituto de Agricultura Sostenible. IAS-CSIC) (Andalusia), Luis Gonzaga Santesteban (Universidad Pública de Navarra) y Alessandro Unfer (Simonit & Sirch) (Itàlia).
Aquest Curs Superior, s'adreça a totes aquelles persones amb formació prèvia en poda, sigui teòrica o pràctica, que treballin en l'àmbit de la viticultura: gestors d'explotacions, responsables tècnics, enginyers agrícoles, consultors, professorat de cicles formatius o universitat i estudiants de mòduls formatius o grau. Per a més informació o realitzar la inscripció, es pot consultar el web de la Fundació URV.
Este proyecto ha recibido el apoyo del Ministerio de Industria, Comercio y Turismo, dentro del marco del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia, en la convocatoria 2021b de ayudas a Agrupaciones Empresariales Innovadoras con el objeto de mejorar la competitividad de las pequeñas y medianas empresas.
Comentaris